Insolventa

Conferința Codul Insolvenței, Ediția a VII-a

Joi, 27 Februarie 2020, în calitate de Managing  Partner al Euro Insol am moderat ediția cu numărul șapte a Conferinței „Codul Insolvenței”. Ca în fiecare an, evenimentul a fost organizat de ziarul Bursa în parteneriat cu Institutul Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență (INPPI).

Tema principală a conferinței a vizat Directiva privind restructurarea şi insolvenţa – prevederi şi stadiu de implementare în legislaţia naţională și măsurile necesare pentru transpunerea reglementărilor europene pe insolvenţă şi restructurare în cadrul legislativ naţional.

În deschiderea conferinței am prezentat o scurtă retrospectivă a anului 2019, care a fost un an al provocarilor atât pentru mediul de afaceriat, cât și pentru pacticienii în insolvență, deoarece numărul insolvențelor a scăzut cu 22 % față de anul 2019,  insolventele din țara noastră atingând  cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani. Registrul Comețtului. Doar în anul 2019, aproximativ 14.000 de companii și-au suspendat activitatea, iar puțin peste 30.000 au fost dizolvate.

La conferință au participat practicieni în insolvență, profesori, avocați, experți, evaluator, reprezentanți ai mediului de afaceri.

Conferința Aniversară „20 de ani de profesionalism în profesie”

În perioada 21-23 februarie am participat la Conferința Aniversară „UNPIR Filiala București – 20 de ani de profesionalism în profesie”.

Conferința s-a desfășurat la Sinaia și a reunit profesioniști ai insolvenței, reprezentanți ai profesiilor liberale conexe – avocați, experți contabili, precum și magistrați, membri ai mediului academic și reprezentanți ai Parlamentului României și ai altor instituții ale statului.

Seminarul de pregătire profesională a fost centrat pe problemele de interes stringent pentru participanți, cum ar fi: provocările privind contabilitatea contractelor de leasing, denunțarea contractelor pentru cauza legală a deschiderii procedurii insolvenței, principalele efecte cu privire la contractele încheiate de debitorul aflat în insolvență și nu în ultimul rând elemente de drept privat internațional ȋn insolvență.

Gala „Femei care schimbă România”

Joi, 21 Martie 2019,  am avut plăcerea de a participa la „Gala femei care schimbă România”, eveniment organizat de FINMEDIA şi revista Piaţa Financiară.

Evenimentul face parte dintr-o suită de gale dedicate femeilor care au reuşit să acceadă la funcţii de conducere și care au acceptat provocarea de a fi şefe într-un mediu de business dominat de bărbaţi. La eveniment a participat elita feminină a top managementului din instituțiile financiar-bancare, companiilor energetice, IT și Comunicații, din sectorul de sănătate şi farmaceutic, ca şi din alte medii de afaceri. Premiile acordate cu prilejul acestei gale sunt un omagiu adus femeii şi totodată un argument suplimentar în sprijinul diversităţii de gen de care orice companie are nevoie în top management.

Am avut deosebită plăcere să fiu premiată în cadrul acestei gale pentru realizările profesionale remarcabile şi calităţile de leadership avute în calitate de managing partener la Euro Insol.

Acest premiu mă onorează dar, în același timp, mă obligă nu numai să mențin aceleași standarde de exigență profesională, cât să le și depășesc.

 

Conferința „Codul Insolvenței” ediția a VI-a

Joi, 21 Februarie 2019, am avut deosebita plăcere să moderez  ediția cu numărul șase a Conferinței „Codul Insolvenței”. Ca în fiecare an, evenimentul a fost organizat de ziarul Bursa în parteneriat cu Institutul Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență (INPPI).

Tema principală a conferinței a vizat situaţia insolvenţelor din ţara noastră, dar şi cadrul legislativ din domeniu care a suferit modificări și completări substanțiale aduse prin OUG nr.88/2018.

În calitate de moderator al conferinței și asociat coordonator al Euro INSOL, am ținut să prezint studiul realizat  cu privire la profilul psihocomportamental al practicianului în insolvență.

La conferință au participat avocaţi, practicieni în insolvenţă, procurori, evaluatori şi oameni de afaceri care şi-au exprimat punctul de vedere pe subiect.

A fost o plăcere și un privilegiu pentru mine să moderez și în acest an conferința „Codul Insolvenței” ediția a VI-a.

The Times Legal Innovation – Gala Awards 2018

Joi, 20 Decembrie 2018, în calitate de managing partner al EURO INSOL, am avut deosebita plăcere să particip la Gala de premiere a inovațiilor de top în avocatura românească 2018, eveniment organizat de celebrul cotidian britanic THE TIMES Legal Innovation.

Prestigioasa publicație “THE TIMES Legal Innovation” a premiat EURO INSOL la categoria Restructuring & Insolvency la Gala Awards 2018. Acest trofeu ne onoreaza și reprezintă o recunoaştere a succeselor foarte importante obţinute echipa Euro INSOL.

 

Gala Lady Lawyer, ediția a V-a

Joi, 22 Noiembrie 2018, în calitate de avocat partener la Borza & Asociații, am participat la Gala Lady Lawyer, eveniment care premiază tenacitatea, pasiunea, viziunea, inovaţia, rigoarea profesională şi capacitatea doamnelor avocat de a stabili parteneriate durabile în interesul firmelor, cabinetelor şi a societăţilor în care activează.

Anul acesta am primit premiul special „Excelență în management”, un premiu care mă onorează și obligă în același timp să mențin aceleași standarde ridicate de exigență profesională.

Evenimentul a fost organizat de Editura Universul Juridic și Camera de Comerț și Industrie București și  avut loc în  Aula Carol I a Palatului Camerei de Comerț și Industrie București.

Conferința „Ziua Profesiilor Liberale din România” ediția a XI-a

Luni, 5 Noiembrie 2018, în calitate de practician în insolvență, am participat la cea de a XI-a ediție a conferinței „Ziua Profesiilor Liberale din România”, eveniment organizat de Uniunea Profesiilor Liberale din România în Aula Magna a Patriarhiei Române din Aleea Dealul Mitropoliei nr. 25, București.

Evenimentul a cuprins două conferințe. Conferința „Rolul și viitorul profesiilor liberale din România“ și-a propus să evidențieze importanța deosebită a profesiilor liberale pentru societate, precum și rolul lor tot mai mare în realizarea binelui public . Cea de a doua conferință a avut drept temă „Modificarea Ordonanței nr. 2/2000: Perfecționarea cadrului juridic al expertizei judiciare” și a tratat un subiect de mare actualitate pentru membrii profesiilor liberale având în vedere numeroasele dificultăți cu care aceștia se confruntă în activitatea lor curentă relativ la expertiza judiciară.

La eveniment au participat preşedintele Uniunii Profesiilor Liberale din România, Ministrul Justiției, reprezentanți ai Parlamentului, reprezentanți ai asociațiilor de profesii liberale, precum și ai unor autorități publice, instituții și organizații relevante pe plan național și internațional.

Realitatea TV

Marți, 18 Septembrie 2018, am fost invitată la Realitatea TV să vorbesc despre propunerea de ordonanță cu privire la modificarea legii insolvenței.

Din perspectiva practicianului în insolvență există câteva modificări care merită scoase în evidență și aici mă refer, printre altele, la conversia creanțelor bugetare în acțiuni care poate fi realizată prin planul de reorganizare. Dacă până acum planul de reorganizare nu putea prevedea conversia creanțelor bugetare în titluri de valoare, în acord cu propunerea de modificare a legii insolvenței, cu consimțământul creditorului bugetar exprimat prin vot, planul de reorganizare poate prevedea doar conversia creanțelor bugetare ale statului în acțiuni, cu îndeplinirea cumulativă a unor condiții. O altă modificare binevenită, tot în cadrul planului de reorganizare o reprezintă măsura reducerii de până la 50% a creanțelor bugetare negarantate, fapt ce va conduce la eficientizarea procedurilor de reorganizare. O altă modificare pe care doresc să o evidențiez, reprezintă cesiunea creanțelor bugetare în condițiile prevăzute de lege, fapt ce va permite statului să-și eficientizeze mecanismele de recuperare a creanțelor bugetare prin cesionarea lor către terți.

Conferința „GDPR pentru practicienii în insolvență”

Miercuri, 20 iunie 2018, am participat la Conferința „GDPR pentru practicienii în insolvență”. Tema principală a conferinței a vizat aplicarea Regulamentului UE nr. 2016/679 în activitatea practicienilor în insolvență.

Au fost dezbăture și alte subicte de interes printre care amintesc: responsabilitățile principale ale operatorilor de date cu caracter personal și Codul de conduită; metode tehnice de implementare a securității, pseudonimizării și criptării datelor cu caracter personal și libera circulație a acestora; măsuri de protecție a scurgerii datelor cu caracter personal.

CD 2 Transporturi și infrastructură

Miercuri, 16 Mai 2018, am participal la evenimentul de lasare a Caietului Documentar 2 –  „Transport și Infrastructură, concepte și instrumente operaționale”  coordonat de dnii Marus Soian și Sebastian Burduja. Caietul oferă soluții concrete pentru problemele actuale din domeniu și este un proiect de referință editat de Club România.

Am fost onorată că am făcut parte din cei 78 de experți care și-au adus contribuția la acest demers editorial pe tema: Este insolvența o soluție pentru companiile de stat din transporturi (CFR, TAROM, etc)?

La eveniment au participat reprezentanți din cadrul Ministerul Transporturilor, președinți și membri ai comisiilor de transport din Camera Deputaților și Senat, consilieri de stat în cadrul Administrației Prezidențiale, Consiliul Concurenței, Banca Națională, specialiști ai Băncii Mondiale  (BM) și Băncii Europene de Investiții (BEI), mediul academic și universitar, coordonatori de proiect din cadrul unor companii din domeniul construcțiilor de autostrăzi, consultanți, experți în finanțarea marilor proiecte de infrastructură, antreprenori, lideri politici și de business, bancheri, cercetători în domeniul mobilității  sau reprezentanți din mediul ONG cu expertiză în domeniul transporturilor.

Promoting mediation around the world top