Despre mine / by

Antreprenoriat, Avocatură de business, Insolvență și Mediere

Întotdeauna am știut ce-mi doresc de la viața. Sunt o femeie veselă, ambițioasă, hotărâtă și autentică care s-a realizat prin forțe proprii. Încă de la vârsta de șase ani mi-am dorit o carieră în magistratură.

Cu abilitățile antreprenoriale m-am născut. Prima mea afacere am inceput-o la varsta de 6 ani. La 11 ani deja aveam prima linie proprie de producție. Bunica mea a fost cea care mi-a conturat personalitatea și m-a învățat ce înseamnă profunzimea, responsabilitatea, spiritualitatea și generozitatea, să îmi recunosc și să-mi accept atât defectele cât și calitățile. Familia mi-a creat mediul prielnic pentru a-mi dezvolta potențialul creator și m-a învățat să mă accept așa cum sunt, uneori departe de perfecțiune, să accept schimbarea, să mă adaptez cu ușurință provocarilor vieții și să am capacitatea de a învăța și de a transforma orice eșec într-o oportunitate.

Lumea afacerilor m-a îndepărtat de la pasiunea mea adevărată, de a deveni magistrat însă după absolvirea facultății de drept am devenit avocat. Totuși, nu am uitat de vocația afacerilor și am început să practic avocatura de business. Ea m-a învățat să acționez în armonie cu valorile și convingerile mele fundamentale.

Spiritul meu antreprenorial m-a ajutat să identific o nouă oportunitate în afaceri, o nouă piață, insolvența. Am devenit practician în insolvență și, în timp, compania fondată de mine a ajuns lider în topul celor mai mari firme de insolvențe din țară. Insolvența mi-a oferit șansa de a învăța permanent, să mă bucur de realizările profesionale, să investesc în oameni și să deleg competențe. Tot ea m-a învățat să-mi depășesc limitele, și să-mi las amprenta asupra celor din jurul meu, ajutându-i să evolueze.

În anul 2006 am descoperit medierea și, după absolvirea cursului de inițiere în mediere, am înțeles că avocații își pot folosi abilitățile de persuasiune, tenacitate, atenția la detaliu, oratoria, capacitatea de a negocia și de a media în folosul clienților nu numai în tribunal și în sala de judecată ci și la masa rotundă, cea a negocierilor.

Având aceste direcții în minte, biroul meu de mediator a fost înființat în anul 2008. Curioasă din fire și dornică să învăț mereu ceva nou, în 2013 am absolvit programul EMTPJ (European Mediation Training for Practitioners of Justice) – la Bruxells, specializându-mă în medieri internaționale în materie civilă și comercială.

Medierea îmi oferă cea mai frumoasă călătorie spre autodescoperire, dezvoltare personală și profesională. Medierea m-a învățat să fiu profesor și elev în același timp. În 2013 am ales să devin formator în mediere și să particip constant la evenimente internaționale, promovând medierea în jurul lumii. Într-o lume din ce în ce mai globalizată, evoluția dinamică a modului de a încheia afaceri nu mai permite părților răgazul necesar ca autoritățile statale să găsească o soluție pentru multiple probleme care apar.  România a intrat deja în această piață globală. Ea trebuie să se ridice la nivelul dinamicii din afară dacă vrea să reziste în afaceri.

De aceea am înființat Centrul Internațional de Mediere, atât la București, cât și la Bruxelles și Londra, urmărind poziționarea pe piața medierii a unei asociații profesionale care să ofere servicii de excelență la nivel internațional.

Viața unui antreprenor nu este lipsită de griji, dezamăgiri și probleme însă dacă ai alături de tine familia, fiecare criză cu care te confrunți și o rezolvi te face mai puternică și mai încrezătoare în propriile forțe. Cel mai frumos moment din viața mea a fost când am devenit mamă. Ca mamă, am învățat că nu există prăpastie prea adâncă, obstacol prea greu de depășit sau obiectiv prea înalt de atins pentru liniștea și fericirea viitoarei generații. Până la urmă, ei vor duce mai departe ideile noastre.

În 2011 am sesizat începutul unei noi dimensiuni în piața românească ce nu se mai întâmplase până atunci niciodată în România. Antreprenoriatul feminin începea să se afirme puternic. Am ales să promovez activ această piață și m-am implicat cu toate resursele naționale și internaționale pentru a realiza acest lucru. În Uniunea Europeană există două rețele suport pentru femeile antreprenor, prin intermediul cărora am devenit Ambasador și Mentor: European Network of Female Entrepreneurship Ambassadors care oferă sprijin în special prin promovarea unor figuri de succes cu rol motivațional și European Network of Mentors for Women Entrepreneurs care oferă sfaturi practice femeilor care și-au lansat de curând o afacere.

Așa am descoperit ce înseamnă voluntariatul la un alt nivel. Responosabilitatea pe care o port ca ambasador și mentor nu  este una ușoară, dar faptul că pot să împărtășesc din propria mea experiență tuturor celor care se află la început de drum și nu numai, mă face să mă simt un om cu atitudine, care contribuie activ la dezvoltarea societății românești.

536699_508004525903542_1851274397_nÎn anul 1997 am absolvit Colegiul Economic A.D. Xenopol, Secția Finanțe-Contabilitate.

utm Am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Titu Maiorescu în anul 2001.

Baroul_BucurestiÎn 2002 am devenit avocat și membru al Baroului București.

SNSPA_logoÎn perioada 2000-2003, am absolvit studiile academice post-universitare cu specializare în Științe Politice la Școala Națională de Științe Politice și Administrative București (SNSPA).

sigla-idr-transparenta După o pauză de trei ani în care m-am concentrat pe aprofundarea cunoștiințelor necesare carierei de avocat mi-am reluat studiile urmând cursurile Institutului Diplomatic Roman, specializarea Terorismul Internațional și Sistemele de securitate.

 

UNPIRAm devenit practician în insolvență și membru al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din Romania (UNPIR) în anul 2005.

siglaunap În anul 2007 am absolvit cursurile Colegiului Național de Apărare la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

3f5cf02

În anul 2008, am primit o distincție pentru îndeplinirea condițiilor de instructaj în Terorism Global, oferită de „The United Nations Institute for Training and Research Programme of Correspondence Instruction in Peacekeeping Operations”.

siglaunap

În același an, 2008 am urmat un master în Managementul programelor și proiectelor de achiziții din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I” – Facultatea de Comandă și Stat major.

INA_sigla

În anul 2006 am absolvit cursurile de mediere organizate de INA. În decembrie 2008 am devenit mediator autorizat, având la bază cursurile de formare a mediatorilor profesioniști organizat de către Asociația Centrul de Mediere Craiova.

cimAm devenit formator la Centrul Internațional de Mediere și lector și îndrumator de stagiu la UNPIR. În același an am devenit si evaluator de competente profesionale.

 

psihologie_logo

În perioada 2009-2010 am absolvit Departamentul pentru pregătirea personalului didactic din cadrul Universității București – Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Colegiul de Management al Resurselor Apărării, Educațional și al Achizițiilor.

Exec-Edu1

Am absolvit cu succes în anul 2012 programul ”Excelență în management” organizat de Exec-Edu.

sigleTot în anul 2012 am participat la seminarul internațional „Support Systems for Women Entrepreneurs in South-East Europe (SEE)”- organizat de Mashav – Israel’s Agency for International Development Cooperation – Ministry of Foreign Affairs in cooperare cu United Nation Economic Commission for Europe (UNECE).

 

sigle2

Am fost acreditată de către Consiliul de Mediere în anul 2013 ca formator principal pentru a susține programe de formare mediatori în cadrul cursurilor organizate și desfășurate de Asociația Centrul de Excelență în Mediere și Educație Lumina iar în anul 2014 am devenit evaluator și examinator.

TopLogo

În august 2013 am absolvit programul EMTPJ (European Mediation Training for Practitioners of Justice) – la Bruxells, specializându-mă astfel în medieri internaționale în materie civilă și comercială.

303824_336829323090843_406452542_n1

În decembrie 2013 am absolvit cursul de inițiere pentru ocupația Arbitru la Fundația ”Camera de Arbitraj și Mediere”.

sigla_1268

În anul 2014 am devenit doctorand în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” în domeniul Ordine publică și siguranță națională. În data de 27 septembrie 2017 mi-am susținut public teza de doctorat cu tema de cercetare: Managementul insolvenței strategice și securitatea națională

10556963_1536932973192338_2643702840101671382_o

Ideea elaborării unei astfel de lucrări, dedicată celor chemaţi să pună în aplicare prevederile legii privind medierea şi organizarea activităţii de mediator mă preocupă de ceva vreme. Ea s-a conturat ca rezultat al activităţii mele practice în profesia de mediator.

Ieșind din tiparele definiției medierii, pe care sunt convinsă că o cunoașteți cu toții și abordând tema dintr-o altă dimensiune îmi place să spun că medierea este o știință, o artă și nu în ultimul rând o afacere. Și cum nu există o afacere de succes care să nu aibă la bază un plan de management și de organizare foarte bine structurat, m-am gândit să vă împărtășesc, viziunea mea asupra medierii, conturată ca rezultat al activității practice în profesia de mediator.

Pentru a veni în sprijinul practicienilor care doresc exemple concrete pentru a-şi organiza activitatea de mediator, ținând cont de prevederile legislaţiei actuale, fiecare capitol şi temă prezintă detalii importante pentru ca mediatorii să înţeleagă cum trebuie să aplice în activitatea practică prevederile legislaţiei în domeniu.

Dacă în prima parte a lucrării am vorbit despre managementul activității de mediator abordând latura teoretică a temei, în cea de a doua parte am prezentat toate aspectele practice ale organizării activității de mediator, fapt ce a condus la unicitatea unei astfel de lucrări pe piață.

Nu spun că a fost ușor sau greu să concep această lucrare, dar pe parcursul experienței practice dobândite în acest domeniu, am avut ocazia să întâlnesc oameni deosebiți, dedicați total acestei profesii, oameni care au reușit să își pună indirect amprenta asupra acestei lucrări, cărora vreau să le mulțumesc și să-i asigur că eforturile lor vor fi răsplătite pe deplin.

Sper că cei cărora le-a fost adresată în mod special această lucrare vor găsi în ea un util instrument de verificare și de completare a cunoștințelor.

 

10672379_1536916359860666_3820643443467165502_n „The idea of elaborating such a work, dedicated to those called to enforce the law regarding mediation and the organization of the activity of the mediator has been of my concern for some time. It shaped as a result of my practical activity as a mediator. Going beyond the patterns of the definition of meditiation, which I am sure you are all familiar with and approaching the topic from another perspective I like to say that mediation is a science, an art and last but not least, a business. And as there is no successful business that is not based on a very well structured management and organizational plan, I thought I could share with you my vision regarding mediation, shaped as a result of my practical activity as a mediator.”

Companiile strategice nu ar trebui 
lăsate să intre în faliment

http://globalinsolvency.com/articles/strategic-insolvency-in-romania-by-nicoleta-munteanu

Promoting mediation around the world top