Conferința „Pactul pentru muncă. Împreună reconstruim România” Timișoara / by

Marți, 9 Iunie 2020, am participat în calitate de Vicepreședinte CONAF și Managing Partner al EURO INSOL la Conferința „Pactul pentru muncă. Împreună reconstruim România” un eveniment inițiat de CONAF și FPPG, în parteneriat strategic cu Confederația Patronală Concordia.

În anul 2019 împreună cu FPPG, CONAF a inițiat pactul pentru muncă, un demers menit să creeze o punte între antreprenori și autoritățile publice. Motivul pentru care a luat ființă acest pact a fost determinat de nevoia unei strategii pe termen mediu și lung de diminuare a deficitul forței de muncă.

Pentru că seria conferințelor „Pactul pentru muncă 2019” – Cluj, Iași și București a avut un impact semnificativ în rândul antreprenorilor, evenimentul de la Timișoara a fost primul din acest an, urmând ca dezbaterile să continue la Brașov (pe 23 iunie) și la Constanța (pe 7 iulie).

La eveniment au participat reprezentanţi ai patronatelor, autorităților publice locale și centrale, antreprenoriatului și multinaţionalelor. Invitații au dezbătut problemele cu care se confruntă piaţa forţei de muncă din România și au lansat soluţii pentru depăşirea situaţiei actuale.

Dacă anul trecut am vorbit despre impactul digitalizării și al automatizării asupra pieței muncii, în cadrul acestei conferințe am vorbit despre excedentul de forță de muncă deoarece, pe perioada stării de urgență, multe companii și-au închis, redus sau suspendat activitatea și peste un million de români s-au întors din diaspora, un excedent pus sub semnul întrebării din punctul de vedere al durabilității și al impactului real pe care îl va avea asupra pieței muncii.

De asemenea am vorbit despre necesitatea investițiilor susținute în digitalizare, continuarea educației digitale, regândirea reglementărilor referitoare la contractele de muncă și la condițiile de angajare care să țină seama de lucrul prin intermediul platformelor precum și noi forme de contracte de angajare.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published.

Promoting mediation around the world top