Conferința „Pactul pentru muncă. Împreună reconstruim România” Constanța / by

posted in 2020, Antreprenoriat

Marți, 7 Iulie 2020, în calitate de vicepreședinte CONAF am participat la Conferința „Pactul pentru muncă. Împreună reconstruim România” , Constanța, eveniment organizat de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) şi Confederația Patronală CONCORDIA în calitate de partener strategic la Universitatea “Ovidius”.

Soluţiile oferite în timpul celor 2 ani de dezbateri vizează: creşterea calităţii vieţii, unitate patronală, consens social și politic pentru o piață a forței de muncă eficientă, corelarea sistemului de învăţământ cu necesităţile pieţei muncii, o legislaţie predictibilă și favorabilă noilor investiții pentru crearea de noi locuri de muncă, învățământ performant adaptat la nevoile reale ale economiei, nevoia de infrastructură și debirocratizare prin digitalizare, investiții în toate domeniile prioritare (infrastructură, educație, sănătate), reintroducerea unităţilor protejate. Soluțiile identificate se vor concretiza într-un acord – Memorandum of Understanding – agreat de participanții la conferințe.

Documentul va fi prezentat Guvernului României în vederea creării unui cadru legislativ necesar o piață a muncii flexibilă, eficientă și competitivă, cu efecte benefice asupra întregii economii, precum și asupra nivelului de trai al românilor.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published.

Promoting mediation around the world top