Conferința Codul Insolvenței, Ediția a VII-a / by

posted in 2020, Articole, Insolventa

Joi, 27 Februarie 2020, în calitate de Managing  Partner al Euro Insol am moderat ediția cu numărul șapte a Conferinței „Codul Insolvenței”. Ca în fiecare an, evenimentul a fost organizat de ziarul Bursa în parteneriat cu Institutul Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență (INPPI).

Tema principală a conferinței a vizat Directiva privind restructurarea şi insolvenţa – prevederi şi stadiu de implementare în legislaţia naţională și măsurile necesare pentru transpunerea reglementărilor europene pe insolvenţă şi restructurare în cadrul legislativ naţional.

În deschiderea conferinței am prezentat o scurtă retrospectivă a anului 2019, care a fost un an al provocarilor atât pentru mediul de afaceriat, cât și pentru pacticienii în insolvență, deoarece numărul insolvențelor a scăzut cu 22 % față de anul 2019,  insolventele din țara noastră atingând  cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani. Registrul Comețtului. Doar în anul 2019, aproximativ 14.000 de companii și-au suspendat activitatea, iar puțin peste 30.000 au fost dizolvate.

La conferință au participat practicieni în insolvență, profesori, avocați, experți, evaluator, reprezentanți ai mediului de afaceri.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published.

Promoting mediation around the world top