Ceremonia de decernare a premiilor EEPA, Helsinki 2019 / by

posted in 2019, Antreprenoriat

Marți, 26 Noiembrie 2019, în calitate de vicepreședinte – CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, am participat la cea de-a 13-a ceremonie de decernare a premiilor EEPA (European Enterprises Promotion Awards) care a avut loc la Helsinki, Finlanda.

EEPA este o inițiativă care răsplătește entitățile care promovează antreprenoriatul și întreprinderile mici la nivel național, regional și local.
Cele șase categorii de premii sunt:

1. Promovarea spiritului antreprenorial
2. Investiția în abilități antreprenoriale
3. Îmbunătățirea mediului de afaceri
4. Sprijinirea internaționalizării afacerilor
5. Sprijinirea dezvoltării piețelor ecologice și a eficienței utilizării resurselor
6. Antreprenoriat responsabil și incluziv

Premiul Marelui Juriu a fost acordat GreenPAC iLab, un hub inovator creat de două universități olandeze, care ajută antreprenorii locali cu idei inovatoare pentru produse sau servicii plastice. Oferă ajutor și acces la o rețea de profesioniști, facilități și training-uri, crescând competențele și cunoștințele tinerilor antreprenori. Din 2006, premiile au înregistrat peste 4260 de proiecte, care au susținut crearea a mii de noi companii în UE.

România a fost nominalizată alături de Belgia și Suedia la categoria „Sprijinirea internaționalizării afacerilor”.
cu proiectul „Inovația românească de înaltă tehnologie, competitivă în toată lumea”.
Acest proiect își propune să împingă industriile românești de înaltă tehnologie la nivel internațional, să exporte capacități românești de înaltă tehnologie și să redobândească competitivitatea românească pe arena globală. Inițiativa folosește parteneriate la nivel național și internațional între organizații de sprijin, universități și instituții naționale. Proiectul militează pentru crearea încrederii între toți partenerii implicați și, atunci când este posibil, încurajează sincronizarea proceselor pentru a evita blocajele sistemului. În plus, s-au desfășurat lucrări importante la re-construirea modelelor de inovare și analizarea a ceea ce firmele românești au nevoie pentru a avansa. Până în prezent, inițiativa a sprijinit peste 2 500 de participanți individuali și peste 800 de companii.

Share Button

Leave a comment

Your email address will not be published.

Promoting mediation around the world top