Articole

Conferința „Pactul pentru muncă. Împreună reconstruim România” Timișoara

Marți, 9 Iunie 2020, am participat în calitate de Vicepreședinte CONAF și Managing Partner al EURO INSOL la Conferința „Pactul pentru muncă. Împreună reconstruim România” un eveniment inițiat de CONAF și FPPG, în parteneriat strategic cu Confederația Patronală Concordia.

În anul 2019 împreună cu FPPG, CONAF a inițiat pactul pentru muncă, un demers menit să creeze o punte între antreprenori și autoritățile publice. Motivul pentru care a luat ființă acest pact a fost determinat de nevoia unei strategii pe termen mediu și lung de diminuare a deficitul forței de muncă.

Pentru că seria conferințelor „Pactul pentru muncă 2019” – Cluj, Iași și București a avut un impact semnificativ în rândul antreprenorilor, evenimentul de la Timișoara a fost primul din acest an, urmând ca dezbaterile să continue la Brașov (pe 23 iunie) și la Constanța (pe 7 iulie).

La eveniment au participat reprezentanţi ai patronatelor, autorităților publice locale și centrale, antreprenoriatului și multinaţionalelor. Invitații au dezbătut problemele cu care se confruntă piaţa forţei de muncă din România și au lansat soluţii pentru depăşirea situaţiei actuale.

Dacă anul trecut am vorbit despre impactul digitalizării și al automatizării asupra pieței muncii, în cadrul acestei conferințe am vorbit despre excedentul de forță de muncă deoarece, pe perioada stării de urgență, multe companii și-au închis, redus sau suspendat activitatea și peste un million de români s-au întors din diaspora, un excedent pus sub semnul întrebării din punctul de vedere al durabilității și al impactului real pe care îl va avea asupra pieței muncii.

De asemenea am vorbit despre necesitatea investițiilor susținute în digitalizare, continuarea educației digitale, regândirea reglementărilor referitoare la contractele de muncă și la condițiile de angajare care să țină seama de lucrul prin intermediul platformelor precum și noi forme de contracte de angajare.

Conferința Codul Insolvenței, Ediția a VII-a

Joi, 27 Februarie 2020, în calitate de Managing  Partner al Euro Insol am moderat ediția cu numărul șapte a Conferinței „Codul Insolvenței”. Ca în fiecare an, evenimentul a fost organizat de ziarul Bursa în parteneriat cu Institutul Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență (INPPI).

Tema principală a conferinței a vizat Directiva privind restructurarea şi insolvenţa – prevederi şi stadiu de implementare în legislaţia naţională și măsurile necesare pentru transpunerea reglementărilor europene pe insolvenţă şi restructurare în cadrul legislativ naţional.

În deschiderea conferinței am prezentat o scurtă retrospectivă a anului 2019, care a fost un an al provocarilor atât pentru mediul de afaceriat, cât și pentru pacticienii în insolvență, deoarece numărul insolvențelor a scăzut cu 22 % față de anul 2019,  insolventele din țara noastră atingând  cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani. Registrul Comețtului. Doar în anul 2019, aproximativ 14.000 de companii și-au suspendat activitatea, iar puțin peste 30.000 au fost dizolvate.

La conferință au participat practicieni în insolvență, profesori, avocați, experți, evaluator, reprezentanți ai mediului de afaceri.

Întâlnire cu delegația Asociației Femeilor de Afaceri, Filiala Pavlodar Kazastan.

Luni, 27 ianuarie 2020, în calitate de Vicepreședinte CONAF am participat alături de reprezentatele CONAF la Brașov, la o întâlnire cu delegația Asociației Femeilor de Afaceri , Filială Pavlodar Kazastan.

Gazda evenimentului a fost CONAF – Sucursala Brașov. Evenimentul a avut ca scop stabilirea unor eventuale cooperări cu potențiali parteneri de afaceri din țara noastră. Astfel, la discuții au participat alături de reprezentatele CONAF, reprezentanți ai mediului de afaceri din diferite sectoare de activitate, membri ai societății civile și reprezentanți ai administrației publice. 

Ei bine, domnule, avem nevoie de o Catedrală a Neamului?

Nu avem spitale, nu avem autostrăzi, suntem săraci și noi avem nevoie de o catedrală în buricul Bucureștiului! Aștia nu mai știu ce să mai inventeze ca să facă niște bani. Domnule, țara este plină de biserici. Patriarhia este bogată, face bani din orice.

more…

Promoting mediation around the world top